Continguts rellevants per a un blog professional

"Found" Foto de Thomas Kemp a Flickr
“Found” Foto de Thomas Kemp a Flickr

Milions de comunicacions es fan cada dia a Internet; es parla d’infoxicació i a la vegada s’engresca els professionals perquè defensin la seva reputació digital escrivint en un blog. Gairebé una paradoxa que fa difícil decidir quan contribuïm amb contingut rellevant i quan afegim més runa a l’abocador digital.

Rellevant vol dir que resol

Divendres és l’aniversari de la teva filla, vol fer un berenar amb avis, oncles i cosins, almenys arribareu a 30. Has de preparar el berenar i no tens ni temps, ni idees, ni ningú que t’ajudi. Un pica-pica fred potser és la solució! En aquesta situació d’estrès familiar la secció “festes” del web “La cuina de la Isabel” és la teva salvació. I és per aquest motiu que aquest blog de cuina esdevé un contingut rellevant. Rellevant per a qui? Per a tu i per a qualsevol altra persona que s’hagi trobat en una situació similar.

Ens passa sovint, necessitem ajuda, instruccions i l’opinió d’algun expert que ens ajudi ràpidament a resoldre un petit problema, el que sigui: un menú d’aniversari, un procés de treball, la tria d’un producte… el que sigui! Per aquest motiu és important i valuós que els professionals adquirim l’hàbit de compartir a la Xarxa aquells coneixements que anem construint a poc a poc amb el nostre dia a dia, i que resolen ràpidament algun petit problema d’altres persones. És en aquests casos en què estem generant continguts rellevants, rellevants per a qui? Per qui els necessita i els troba.

Aquest món és tan complicat que ens l’hem de repartir i cadascú ha d’esbrinar, descobrir, comprendre, crear i ajudar a comprendre una petita secció del coneixement de la humanitat. De fet, és aquest el motiu de l’especialització i l’origen dels oficis. Més de 40 hores setmanals d’esforç ens aporta tècnica, coneixement i visió: tenim un fons d’informació d’un valor extrem per a qualsevol altra persona que puntualment necessita el nostre suport.

En què ens ajuda com a professionals compartir a les xarxes?

És la forma més transparent, evident i clara de mostrar la nostra vàlua professional. S’escriu molt a la Xarxa i sovint articles de molt mala qualitat. Molts professionals per manca de temps han delegat la publicació dels seus articles a professionals de l’escriptura, persones que tenen grans habilitats per escriure bé i per aplicar tècniques de posicionament -allò que a tots ens agrada i que tant s’entén- però que no coneixen a fons cap ofici llevat del seu, malgrat que redacten articles de medicina, arquitectura, cuina, finances, bodes i del que calgui. Malauradament és un ofici molt mal pagat i sovint es publiquen textos exprés: buits de sentit i en alguns casos amb arguments erronis i sense contrastar.

Quan és el professional d’un ofici concret qui fa l’aportació, el valor del contingut es multiplica, realment resol, concreta i ajuda… i és molt més probable que sigui útil per altres persones. En aquest cas útil vol dir rellevant. Si cal, l’ajut d’un escrivent digital professional és molt positiva, sempre però que sigui una feina a dues mans: l’expert en el tema i un bon redactor web.

Bizworking neix per aportar valor

Aquest va ser el motiu pel qual es va originar el blog de Bizworking, l’interès d’un grup de professionals per aportar informació i opinions útils i multidisciplinaris. La norma, ben simple: cadascú crearà articles del seu àmbit professional, es pot parlar de tot. Ep! De tot el que saps i ets capaç de defensar i contrastar. En resum: Bizworking.cat és una aposta per omplir de gra la xarxa i cremar la palla.